Powered by Smartsupp
+36 70 978 6048 Hódmezővásárhely

2022. szeptember 12.

Amerikai mozaik

Mozaikkép Magyarországról Bostonba

Az egyik régi kedves megrendelőm, aki pár éve Bostonban él, megkeresett, hogy mozaikképet szeretne készíttetni az ottani magyar iskola, a Boskola visszavonuló vezetőjének.

A mozaikkép, vagy más néven fotómozaik egy nagyszerű ajándék olyan alkalmakra, amikor egy időszak élményeit akarjuk összefoglalni egyetlen alkotásban. Ennél a grafikai megoldásnál a kép alapjául szolgáló főképet - ami lehet fénykép, logó vagy épp szöveg is - a háttérben elrendezett több száz kis fotó rakja ki, jeleníti meg.

Jelen esetben a mozaik alapja az iskola logója lett, ami mögé a magyar zászló került, a háttérbe pedig, mozaikelemként több száz fénykép a helyi magyar közösség életéből.

Az elkészült kép szatén művészvászonra lett nyomtatva, majd vakrámára lett feszítve, és így indult útjára. Persze a csomagolás kicsit más lett, mint itthon országon belül: egy pár méterrel több stresszoldó bubis fólia, két farostlemez erősítésnek, majd folpack a víz ellen - ha netán az amerikai futár kint hagyja a csomagot az esőben...

Mozaikkép csomagolás Hogy Boston nincs is olyan messze, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a hétfői feladás után szerdán már át is vették a csomagot. És bár a doboz valamelyest sérült a hosszú és gyors úton, de az erősítésnek hála, a feladatát ellátta, a kép épen került ki belőle.

Ön is szeretne egy mozaikképet? Keressen bátran, szívesen adok tanácsot és mesélek az alkalmazott technikáról. Milyen legyen a főkép, hány darab kis képre van szükség a háttérbe, azok milyen minőségűek legyenek? Mire érdemes nyomtatni, mekkora méretben?

Ha online információra van szüksége azokat itt talál: www.mozaikkep.hu. Ezen az oldalon mintaképek is találhatók. Kövesse , és a mozaikképeken túl egyéb más munkáimról kaphat aktuális információkat!